باهدف توانمندسازی بانوان جهت ایجاد کسب و کارهای کوچک خانگی مجموعه فعالیت های کسب و کارهای خانگی شامل کارگاه آموزشی" تبدیل زباله های خانگی به خاک قابل استفاده در کشاورزی"، نمایشگاه و فروشگاه صنایع دستی و میز خدمت راهنمایی بانوان روستایی جهت بیمه خویش فرما در کتابخانه جوادالائمه (ع) شهرستان صومعه سرا برگزار شد.
در این کارگاه های آموزشی جداگانه که روز شنبه (11 اسفند) و با حضور علیرضابازیار(بخشدار طاهرگوراب)، میثم محبوب(دهیار طاهرگوراب)، یزدان شعبانی(مدیر صندوق بیمه اجتماعی عشایر و روستائیان استان)، معصومه جمالی(دهیار کردمحله)، ام البنین جوادی (فرمانده حوزه مقاومت بسیج طاهرگوراب)، رقیه رضایی(موسس و عضو سازمان مردم نهاد پویندگان راه طیبه) و کتابداران کتابخانه های عمومی شهرستان صومعه سرا برگزار شد، بانوان روستایی با مباحث مطرح شده آشنا شدند.اگر به فکر دفع زباله و بازیافت آن نباشیم زندگانی آیندگان به خطر می افتد.
رقیه رضایی موسس و عضو سازمان مردم نهاد پویندگان راه طیبه صومعه سرا، با اشاره به وضعیت اسنفاک زباله ها در دنیای امروز، تفکیک آن ها از مبدا و بازیافت پسماند را راه نجات از این معضل بزرگ دانست.
وی با اشاره به تاریخچه ده ساله فعالیت سازمان مردم نهاد پویندگان راه طیبه، نحوه تبدیل زباله های تر خانگی را به کود و خاک قابل استفاده در کشاورزی تشریح و همچنین از ایجاد مرکزی در محوطه منزل خود که برای این سازو کار در نظر گرفته شده خبرداد
رضایی با اشاره به نحوه تکثیر کرم زباله خوار که عامل اصلی در این پروسه تبدیل است آن ها را به زنبورهای عسلی تشبیه کرد که با خوردن شهد عسل تولید می کنند که در واقع خاک حاصل شده از این فرآیند همچون عسل باارزش هستند.
رضایی درپایان ضمن تقدیر از مجموعه کتابخانه ها که چنین محیط زیبا و دلگشایی را برای جوانان ایران اسلامی فراهم نموده است از این پایگاه اجتماعی به عنوان ذخیره فرهنگی یاد کرد و خطاب به دانش آموزان گفت که انقلاب اسلامی گنجینه ای با ارزش است که هر چقدر ما برای این انقلاب وقت و انرژی صرف نماییم بالندگی و رشد آن باعث بالندگی و رشد افراد جامعه خواهد شد.
بیمه تامین اجتماعی عشایر و روستائیان یکی از برکات نظام جمهوری اسلامی است.
مدیر استانی صندوق بیمه تامین اجتماعی عشایر و روستائیاننیز در ادامه این نشست، این بیمه را یکی از برکات نظام دانست که دستاورد آن حمایت های مادی از کشاورزان و عشایر ایران اسلامی است. وی با اشاره به حکومت عدل علی (ع) که هنگام فوت سرپرست خانوار مبلغی را به عنوان بیمه به سایر بازماندگان می دادند ریشه این بیمه را در دین مبنی اسلام دانست که اندکی هزینه کرد می توان از مزایای آن بهره برد.
در کنار برگزاری دو کارگاه فوق، نمایشگاه و فروشگاه یک روزه صنایع دستی با شرکت 10 بانوی هنرمند روستای و عرضه بیش از 100 نوع محصول دستی در کتابخانه دایر شد.
برگزاری کارگاه آموزشی " انتخاب دوست مناسب برای نوجوانان" در کتابخانه ابوعلی سینای تولم شهر شهرستان صومعه سرا
در دومین کارگاه آموزشی نیز که روز شنبه (11اسفند) به میزبانی کتابخانه عمومی ابوعلی سینای تولمشهر و با هدف توانمند سازی نوجوانان در امر دوست یابی و آشنایی آنان با معیارهای انتخاب دوست و با همکاری نیروی انتظامی شهرستان و با حضور جواد مهدی زاده، رییس پلیس فتای شهرستان صومعه سرا و جمعی از دانش آموزان دبیرستان دوره دوم دخترانه الزهرا برگزار شد در خصوص مهارت های دوست یابی بحث و تبادل نظر شد.
دوست یابی یکی از مهم ترین مسائل دوران نوجوانی است.
رئیس پلیس فتای شهرستان با اشاره به اهمتیت دوست یابی در دوران نوجوانی، علت این اهمیت را شکل گیری شخصیت نوجوانان در این دوران دانست و گفت: نوجوانان علاقمند به گذراندن ساعات طولانی با دوستان خود هستند بنابراین می بایست در انتخاب دوست برای خود بسیار دقت کنند. مهدی زاده ضمن توجه به انواع و اقسام جرایمی که ریشه در هم نشینی با دوست بد دارند، به نقش کلیدی والدین و مربیان تربیتی اشاره کرد و نظارت دقیق و نامحسوس آن ها در این امر را ضروری دانست.در ادامه وی به توصیه های دین مبین اسلام و معیارهای آن برای برگزیدن دوست اشاره کرد و با قطعه شعر
"چون بسی ابلیس آدم روی هست
پس به هر دستی نشاید داد دست"
به دوستان نابابی اشاره کرد که در قالب دوست خوب به نوجوانان نزدیک شده و باعث گرفتاری های بسیاری می شود که یکی از آن ها اعتیاد است.
درپایان مهدی زاده از مسئولین کتابخانه های عمومی و مدیر و دانش آموزان دبیرستان جهت تدارک چنین برنامه ای تشکر و اظهار امیدواری کرد با تداوم چنین برنامه هایی گامی هر چند کوچک در راه موفقیت نوجوانان برداشته شود.